Communicatie Commissie

De Communicatie Commissie levert een bijdrage aan een goede communicatie van de vereniging, inclusief het beheren van de website en andere ICT voorzieningen.
 
Naam Functie Telefoon
Joost Kant Beheerder website en andere ICT voorzieningen 0653 372 364
Tinie Sluijter Webmaster  
 
De Communicatie commissie is bereikbaar per e-mail op: [email protected]
Heb je een vraag of opmerking over de website benader dan Tinie per mail op: [email protected]
 
Heb je een bericht dat je naar onze leden zou willen sturen volg dan onderstaande werkwijze.
 
Communicatieproces  
Het communicatie proces verloopt in een aantal stappen, hetgeen in onderstaand plaatje is weergegeven:
 

  1. Een commissie of lid stelt een bericht op aan de hand van de betreffende instructie op de site en stuurt dit naar het redactieteam: [email protected]. Er is een instructie voor een (informatief) bericht (bv. korte titel, 1e alinea met korte bondige samenvatting, maximaal aantal woorden, inhoud duidelijk en niet voor meerdere uitleg vatbaar, ‘to the point’) en voor de mailchimp (gericht mails sturen naar bepaalde groepen).
  2. Het redactieteam, dat bestaat uit bestuursleden en de CC, reviewt het bericht, en bespreekt het eventueel binnen het bestuur, of raadpleegt een expert. Bij goedkeur door een van de bestuursleden wordt instructie gegeven aan CC (incl. de te gebruiken communicatiekanalen) om te plaatsen, en evt. ook om te bundelen met andere berichten om een goede informatie timing te krijgen. Bij afkeur stuurt het redactieteam een bericht naar de commissie (eventueel via de vertrouwenspersoon bestuur voor de betreffende commissie) of het lid met een reden van afkeur.
  3. De CC past het bericht aan, reviewt op spelfouten en schrijfstijl. Ook controleert ze of het bericht geen bedreigende, gewelddadige, beledigende, seksueel getinte of discriminerende content bevat. Ook bekijkt de CC of het bericht in strijd is met de privacy wetgeving (AVG).
  4. De CC plaatst het bericht via het betreffende communicatiekanaal of kanalen.
  5. Spoedberichten kunnen direct (met informeren van het bestuur) aan de CC worden gemeld. Het is praktisch om voor bepaalde onderwerpen, zoals baan/paviljoen sluiting, een Whatsapp groep te maken (voor dit voorbeeld is dit nu al het geval met voorzitter, CC, PBC en PC, hier zou het redactieteam aan toegevoegd kunnen worden, momenteel is de voorzitter de beheerder). Over het algemeen zijn de spoedberichten aan regels uit het handboek gerelateerd.
  6. Elk lid kan informele berichten, foto’s e.d. direct naar de CC sturen voor publicatie op social media. De CC checkt hierbij wederom op content en privacy.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 648 0760

Tennispark TV De Hambaken

Het Wielsem 2a
5231 BW 's-Hertogenbosch

KVK-nummer

40215593