Over Padel

Padel wordt steeds populairder in Nederland. Meer en meer verenigingen kiezen ervoor om Padelbanen te laten leggen. Ook bij TV De Hambaken in ’s-Hertogenbosch kun je terecht voor een potje padel.

Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. Het wordt gespeeld met een Padelracket en een bal. Het heeft veel weg van een combinatie tussen tennis en squash. In Spanje is Padel hedendaags een van de populairste sporten. Padel kan alleen gespeeld worden in dubbelvorm. Dit houdt in dat je altijd twee tegen twee speelt. De padelbaan is een rechthoekige baan met een afmeting van 10 bij 20 meter, wat omringd is met glazen wanden en hekwerk. De glazen wand mag gebruikt worden tijdens het spel, wat tactiek belangrijker maakt dan kracht. Hierdoor krijg je langere rally’s wat de sport erg leuk maakt.

Padel bij T.V. De Hambaken

Wanneer je Padel wilt spelen kan je lid worden bij onze vereniging. Wanneer je lid wordt hoef je geen baanhuur meer te betalen. Als je zo nu en dan maar Padel wilt spelen is het ook mogelijk om bij ons een baan te huren. Dit kan via padelboeker.nl. Eventueel zijn padel rackets en ballen te huur op de vereniging.

Het lidmaatschap biedt naast bovenstaande nog meer voordelen.
De vereniging organiseert onder andere trainingen, inloopavonden, interne competities en interne toernooien. De vereniging probeert hiermee zoveel mogelijk leden in contact te laten komen met andere leden, om ervoor te zorgen dat je gemotiveerd blijft en makkelijker spelers vindt om padel mee te spelen.
Je kunt als lid van de vereniging ook meedoen met de padel competitie die door de KNLTB wordt georganiseerd (zie verderop).
Leden kunnen ook padel rackets en ballen lenen.

Als je lid wordt van onze vereniging kun je naast padel spelen ook tennissen.

Padel competitie 

Sinds 2016 wordt door de KNLTB de Padel Competitie georganiseerd. Deze competitie is toegankelijk voor iedereen die hieraan mee wil doen. Het maakt niet uit of je een recreatieve of competitieve speler bent. De Padel Competitie zorgt niet alleen voor ontwikkeling voor jou als speler maar is ook nog eens erg gezellig. Je kan je bij onze club met een team inschrijven om hieraan mee te doen. Sinds 2016 is de Padel Competitie steeds populairder aan het worden. Tegenwoordig gaan al meer dan 300 teams de strijd aan in de Nederlandse Padel Competitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. Hierin zijn alle combinaties mogelijk. Mannen en vrouwen kunnen dus in hetzelfde team. Zij zullen ook tegen elkaar spelen.

De Nederlandse Padel Competitie wordt gespeeld in de maanden maart en juni. In het totaal zijn er 7 speeldagen. 4 in maart en 3 in juni. Daarbij kan er gespeeld worden op vrijdag, zaterdag of zondag. 

Klassen

Er zijn 4 verschillende klasse om in deel te nemen. Topklasse, 1ste 2de en 3de klasse.

Topklasse zijn de beste wedstrijdspelers. Hierbij wordt tussen de 4 beste teams playoffs gespeeld, waarbij wordt gestreden om het landskampioenschap.
1ste klasse zijn wedstrijdspelers.
2de klasse zijn gevorderde.
3de klasse zijn beginners.

Jonge Padel spelers onder de 17 spelen echter alleen op zondagen. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 648 0760

Tennispark TV De Hambaken

Het Wielsem 2a
5231 BW 's-Hertogenbosch

KVK-nummer

40215593