Instructie Verantwoord Alcohol schenken

We zijn als vereniging verplicht om de er voor te zorgen dat alle barpersoneel in het bezit is van een zogenaamd IVA certificaat, IVA staat voor Instructie Verantwoord Alcohol schenken

In het kader van de drank- en horecawet moet er binnen onze vereniging een barverantwoordelijke zijn, en moeten er 2 leden zijn die een cursus 'Sociale Hygiëne' gevolgd hebben. Daar voldoen we als vereniging al enige tijd aan. In 2013 is daar het IVA certificaat voor alle barpersoneel bijgekomen. Wij moeten daar als vereniging op korte termijn aan gaan voldoen. Bij de meeste andere Bossche tennisverenigingen is dat al grotendeels gerealiseerd.
De NOC*NSF heeft op haar website speciaal ruimte ingericht voor dit onderwerp: http://www.nocnsf.nl/iva.

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als je de informatie door zou willen lezen, de filmpjes wilt bekijken en daarna de test wilt uitvoeren.

De kop van de webpagina van IVA ziet er als volgt uit:

De informatie bestaat uit 3 hoofdstukjes,

  • 'Over IVA',
  • 'Voor wie' en
  • 'Wat je moet weten'.

Als je die doorwerkt, kun je daarna meteen de test doen. Voordat je aan de test begint moet je eerst alle gegevens van jou en van onze vereniging invullen in een formulier:

  • Vul je eigen gegevens in (denk aan je e-mailadres!!)
  • Bij e-mailadres barverantwoordelijke vul je in: [email protected]
  • Naam vereniging is TV De Hambaken
  • Kies als bond via pulldownmenu KNLTB
  • Plaats vereniging is ‘s-Hertogenbosch
  • Naam barverantwoordelijke is Angelie Donders

Hierna klik je op: 'Begin de test'.

Als je geslaagd bent wordt er automatisch een mailbericht gestuurd naar zowel jou als de barverantwoordelijke, je hoeft het certificaat dus niet op te sturen.
Wij danken je alvast hartelijk voor deelname aan deze test. Belangrijk voor de vereniging maar ook voor jou. Deze test geeft je de bevoegdheid bardienst te draaien en geeft je samen met de instructiemap achter de bar een duidelijke leidraad voor je verantwoordelijkheid hierin. Wij wensen je veel succes met het invullen van de test.

Namens het bestuur en in het bijzonder de paviljoencommissie,

Angelie Donders

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 648 0760

Tennispark TV De Hambaken

Het Wielsem 2a
5231 BW 's-Hertogenbosch

KVK-nummer

40215593